All Stars schoenen

De Converse All Star is een van de populairste schoenen van dit moment. Door de kwaliteit en uitstraling van de schoenen is het merk erg gewild onder jongeren.

De Converse All Stars waren voor het eerst onder deze naam te verkrijgen in 1917. Het was een poging van Converse om de markt van de basketballschoen te veroveren. In eerste instantie waren de All stars niet echt populair. Dat veranderde echter toen Chuck Taylor, een bekende basketballspeler, het merk zelf ging dragen en reclame voor het merk ging maken. De omzet steeg en de Converse Allstar werd een zeer populaire schoen binnen en buiten Amerika. De All star werd geprezen om zijn simpele ontwerp en draagcomfort. Op een gegeven moment begon de klant echter meer te eisen van de Converse All star en ontwierp de schoenenfabrikant steeds creatievere All-stars. Halverwege de jaren zestig werd de conventionele All star ook bekleed met andere materialen zoals leer en suède. In plaats van veters werd er een soort elastiek gebruikt om de gymp dicht te houden.

De punkrockers in de jaren 70 vonden de All-star prima bij hun stijl passen en fans van deze muziekstijl adopteerden de Converse All Star als hun dagelijkse schoen. Het merk werd mateloos populair onder deze groepen.

In de jaren 80 werd de Converse All-star echter van het toneel verdreven door merken als Nike, Adidas en Puma. Later deed ook Reebok een spreekwoordelijke duit in het zakje. De Converse All-star werd van het toneel verdreven en werd niet meer als marktleider van gympen gezien.

In de jaren 90 kwam het merk weer op, mede doordat de bekende rockers van Nirvana het merk prezen omdat hun voormalig voorman Kurt Cobain deze sneakers in zijn jeugd veel had gedragen.

Tegenwoordig dragen veel bekende sterren Converse All stars, zoals Johnny Knoxville, bekend om zijn rol in Jackass. Nadat Converse in 2003 door Nike is overgenomen lijkt het alsof de hype rondom het merk alleen nog maar is toegenomen. Tegenwoordig zie je over de hele wereld jongeren op All stars schoenen lopen, in allerlei verschillende kleuren en designs. De Converse All star is een schoen die uiterst comfortabel en altijd modern is.

De All star is een tijd buiten de populariteit geweest, maar het lijkt erop alsof de schoen de jaren dat ze van het toneel is geweest dubbel en dwars in gaat halen. De Converse All star is een van de populairste gympen aller tijden.